Skořicovka

Vejce prudce šlahačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonac mouku s kypřícím práškem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček (cca 32 x 23 cm) nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta vlijeme uvařený pudink cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Pudink nám v buchtě klesne a těsto nám vytvoří takové bochánky. Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch touto kašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce hustě posypeme mletou skořicí. Krájíme až po uplném vychladnutí a skladujeme v lednici.

Magdalena Procházková

Ingredience

Přísady těsto:

  • 3 celá vejce
  • 120 g cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 3/4 kypřícího prášku
  • 75 ml oleje
  • 75 ml vlažného mléka

Přísady pudink:

  • 0,5 l mléka
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 lžíce cukru

Přísady na potření:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • skořice na posyp

Tvarohová bleskovka

Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukrem a máslem uděláme drobenku. Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme při 170 °C až do zrůžovění. Magdalena ProcházkováTěsto: 500 g polohrubé mouky 1...

číst více

Štrůdl s pudinkem

Na suchý plech položíme polovinu rozváleného těsta, na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, můžeme je trochu přisladit. Na jablka nalijeme ještě horký pudink (z 1 l mléka, 3 pudinků a 6...

číst více

Stračatela

Obě těsta vyšleháme do hladka. Ztmavého těsta odlijeme ¾ hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom opatrně nalijeme světlé těsto a rozetřeme. A na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40 minut na 170°. Magdalena ProcházkováTmavé...

číst více