Skořicoví šneci

Udělejte jakékoli kynuté těsto, na které jste zvyklí. Po vykynutí vezměte vždy část těsta a po celé délce válu z něj rozválejte 10 – 15 cm široký pruh. Ten celý potřete rozpuštěným máslem, posypejte hustě skořicí a vanilkovým cukrem. Pak celý pruh podélně srolujte do válečku. Z tohoto válečku odkrajujte ostrým nožem cca 1 – 1,5 cm široká kolečka, která na plocho položte na plech pokrytý pečícím papírem. Pokud chcete, můžete tato kolečka (šneky) před pečením ještě navrch potřít máslem.

Šneci jsou výbornou svačinou pro děti do školy, jenom mám někdy pocit, že je svačí celá třída…

Jana Vachulová

Ingredience

Těsto:

    • 1 kg hladké mouky
    • 4 dkg droždí
    • 1 Hera
    • 20 dkg moučkového cukru
    • trocha soli
    • 2 celá vejce
    • necelý půllitr mléka

    Tvarohová bleskovka

    Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukrem a máslem uděláme drobenku. Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme při 170 °C až do zrůžovění. Magdalena ProcházkováTěsto: 500 g polohrubé mouky 1...

    číst více

    Štrůdl s pudinkem

    Na suchý plech položíme polovinu rozváleného těsta, na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, můžeme je trochu přisladit. Na jablka nalijeme ještě horký pudink (z 1 l mléka, 3 pudinků a 6...

    číst více

    Stračatela

    Obě těsta vyšleháme do hladka. Ztmavého těsta odlijeme ¾ hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom opatrně nalijeme světlé těsto a rozetřeme. A na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40 minut na 170°. Magdalena ProcházkováTmavé...

    číst více