Skořicovka
Vejce prudce šlahačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonac mouku s kypřícím práškem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček (cca 32 x 23 cm) nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta vlijeme uvařený pudink cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Pudink nám v buchtě klesne a těsto nám vytvoří takové bochánky. Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch touto kašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce hustě posypeme mletou skořicí. Krájíme až po uplném vychladnutí a skladujeme v lednici.
Magdalena Procházková
Ingredience
Přísady těsto:
- 3 celá vejce
- 120 g cukru
- 150 g hladké mouky
- 3/4 kypřícího prášku
- 75 ml oleje
- 75 ml vlažného mléka
Přísady pudink:
- 0,5 l mléka
- 1 čokoládový pudink
- 2 lžíce cukru
Přísady na potření:
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
- skořice na posyp