Stračatela

Obě těsta vyšleháme do hladka. Ztmavého těsta odlijeme ¾ hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom opatrně nalijeme světlé těsto a rozetřeme. A na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40 minut na 170°.

Magdalena Procházková

Ingredience

Tmavé těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • ¾ hrnku oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce kakaa

Světlé těsto:

  • 2 tvarohy
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový pudink (prášek)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 celá vejce

    Tvarohová bleskovka

    Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukrem a máslem uděláme drobenku. Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme při 170 °C až do zrůžovění. Magdalena ProcházkováTěsto: 500 g polohrubé mouky 1...

    číst více

    Štrůdl s pudinkem

    Na suchý plech položíme polovinu rozváleného těsta, na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, můžeme je trochu přisladit. Na jablka nalijeme ještě horký pudink (z 1 l mléka, 3 pudinků a 6...

    číst více

    Skořicovka

    Vejce prudce šlahačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonac mouku s kypřícím práškem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček (cca 32 x 23 cm) nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta vlijeme uvařený pudink cik cak....

    číst více