Štrůdl s pudinkem

Na suchý plech položíme polovinu rozváleného těsta, na ni vyskládáme piškoty, na piškoty strouhaná jablka. Ta posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Jsou-li jablka kyselejší, můžeme je trochu přisladit. Na jablka nalijeme ještě horký pudink (z 1 l mléka, 3 pudinků a 6 lžic cukru). Na pudink položíme druhou polovinu těsta, přimáčkneme okraje a pečeme při 160°. Vrchní listové těsto je vhodné propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo.

Magdalena Procházková

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 2 balení piškotů (nebo 1 velké)
  • 1 – 1,5 kg strouhaných jablek
  • skořice
  • cukr
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 l mléka
  • 2 – 3 vanilkové pudinky

Tvarohová bleskovka

Z mouky smíchané s kypřícím práškem, cukrem a máslem uděláme drobenku. Na tukem vymazaný plech nasypeme polovinu drobenky, na ni nalijeme nádivku a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme při 170 °C až do zrůžovění. Magdalena ProcházkováTěsto: 500 g polohrubé mouky 1...

číst více

Stračatela

Obě těsta vyšleháme do hladka. Ztmavého těsta odlijeme ¾ hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom opatrně nalijeme světlé těsto a rozetřeme. A na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40 minut na 170°. Magdalena ProcházkováTmavé...

číst více

Skořicovka

Vejce prudce šlahačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonac mouku s kypřícím práškem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček (cca 32 x 23 cm) nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta vlijeme uvařený pudink cik cak....

číst více