Skořicoví šneci
Udělejte jakékoli kynuté těsto, na které jste zvyklí. Po vykynutí vezměte vždy část těsta a po celé délce válu z něj rozválejte 10 – 15 cm široký pruh. Ten celý potřete rozpuštěným máslem, posypejte hustě skořicí a vanilkovým cukrem. Pak celý pruh podélně srolujte do válečku. Z tohoto válečku odkrajujte ostrým nožem cca 1 – 1,5 cm široká kolečka, která na plocho položte na plech pokrytý pečícím papírem. Pokud chcete, můžete tato kolečka (šneky) před pečením ještě navrch potřít máslem.
Šneci jsou výbornou svačinou pro děti do školy, jenom mám někdy pocit, že je svačí celá třída…
Jana Vachulová
Ingredience
Těsto:
- 1 kg hladké mouky
- 4 dkg droždí
- 1 Hera
- 20 dkg moučkového cukru
- trocha soli
- 2 celá vejce
- necelý půllitr mléka